FEKETE BAB JELLEMZŐI
- Rostokban gazdag.
- B6 vitamint és folsavat tartalmaz nagy mennyiségben.
- Protein tartalma is magas.
- Alacsony zsír és nátrium tartalmú.
- Nagy mennyiségű inzulintartalma miatt ajánlott a cukorbetegnek is.
- Gluténérzékenyek diétájába is beilleszthető.
- Molibdént is tartalmaz, ami élénkítő hatású.
A fekete babot előszeretettel használják Indiában dhal-ok alapanyagaként. Felhasználható köretek, főzelékek mexikói ételek elkészítéséhez is.
A fekete bab gazdag rostokban, vitaminokban, fehérjében, alacsony zsír és nátrium tartalmú. Cukorbetegeknek és gluténérzékenyeknek is ajánlott
Átlagos tápérték |
100g |
Energia |
240 KJ/ 57 Kcal |
Zsír |
0,6 g |
Ebből telített zsír |
0 g |
Szénhidrát |
6,3 g |
Hozzáadott cukor |
0 g |
Fehérje |
5,1 g |
Só |
0,35 g |
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!