A puffasztott barnarizs gyorsan felszívódó szénhidrát forrás. Fogyókúrák részeként, reggelire és desszertként is fogyasztható. Tejbe, joghurtba vagy kefírbe keverve, de önmagában is kellemes ropogtatnivaló.
Gluténmentes, cukormentes. Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a gyakori rizsfogyasztás, mivel stabilizálja a vércukorszintet. Káliumot, kalciumot, magnéziumot, valamint B1, B2, B6 vitaminokat is tartalmaz.
Alexander P. Anderson, amerikai biokémikus 1902-ben állított elő először puffasztott rizst. A rizsszemeket nagynyomású, 200 Celsius-fokos kamrában hevítik, hogy a héjuk szétpattanjon. A mag belsejében lévő nedvesség gőzzé alakul át, a keményítő zseléssé válik és kifordul, majd szobahőmérsékleten megdermed.
Keverjünk össze 15-20g puffasztott barnarizst 2dl joghurttal vagy öntsünk rá tejet, édesítsük, ízesítsük fahéjjal vagy vaníliával, aszalt gyümölcsökkel és már fogyasztható is.
100 GRAMM PUFFASZTOTT BARNARIZS TÁPÉRTÉKE:
Átlagos tápérték |
100g |
Energia |
1196 KJ/ 282 Kcal |
Zsír |
2,9 g |
Ebből telített zsír |
0,6 g |
Szénhidrát |
56 g |
Hozzáadott cukor |
0,5 g |
Fehérje |
7,7 g |
Só |
0,03 g |
Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére, az emberi szervezet működési zavarainak helyreállítására. A leírások tájékoztató jellegűek, amelyek nem állítják, vagy sugallják, hogy az étrend-kiegészítők a betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak, vagy ilyen tulajdonsággal rendelkeznek. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani.
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
