Kérdésed van?
E-mail: info@nutri1.hu

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150g
Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150g
2 967 Ft

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost 150g

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost – Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból. Szabadalommal védett a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.

Szállítás díja
Csak 690 Ft
3db készleten
2 967 Ft
Egységár: 19 780 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 59 Ft
Mennyiségi kedvezmény
5+  db
-3 %
2 878 Ft/db
10+  db
-5 %
2 819 Ft/db
20+  db
-6 %
2 789 Ft/db
Top termékeink. Szerezd be Te is!
Részletek

NATUR TANYA® GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST

Szabadalommal védett, természetes, fermentált élelmi rost indiai guárbabból, a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával. Nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, nem puffaszt, SIBO és IBS esetén is alkalmazható, továbbá fogyasztása cukorbetegeknek is ajánlott.

 

  • 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK
  • HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
  • LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY 
  • LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT*
  • JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST
  • NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT
  • IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ
  • 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ
  • ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
  • TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL

 

GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY

Régóta keres olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomor- és bélbarát rost pont ilyen.

 

Kedvező tulajdonságai közé tartozik még, hogy folyadékhoz adva, kiváló vízoldékonysággal rendelkezik (a vízben feloldott por teljesen átlátszó), alacsony viszkozitású, nincs gélképző tulajdonsága, nem duzzad és sűrűsödik be, mindemellett színtelen, szagtalan és íztelen.  

 

A gyomor- és bélbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.  

 

*FODMAP

A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

 

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY ROST

Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon.

 

Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.

 

Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.

 

MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT?

A vegán gyomor- és bélbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

  • ételbe keverve nem befolyásolja annak ízét és állagát
  • hőstabil, ezért forró kávéba, teába, italba is elkeverhető
  • savstabil, ezért -gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető
  • szénsavas italokba nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

 

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

 

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ

A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek.

Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:

-          beltartalmi jellemzők (pl. tápérték)

-          mikrobiológia

-          nehézfém

-          allergének (pl. laktóz, glutén)

MILYEN CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST?

A gyomor- és bélbarát guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai kritériumai.

 

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST

-          Allergén mentes

-          100% vegán- állati eredetű összetevők nélkül

-          Hordózóanyag mentes

-          Adalékanyagmentes

-          Dioxin mentes

-          Melamin mentes

-          Nanorészecskéket nem tartalmaz

-          Szintetikus összetvők nélkül

-          Pálmaolaj mentes

-          Parabén mentes

-          PCB mentes

-          Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz

-          Nagyon alacsony glikémiás index

-          Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik

-          A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő,
illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert
tart fenn

 

HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG?

A vegán gyomor- és bélbarát rost > 85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.

*A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra.

MIT JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY?

A 4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.

MIKOR ÉRDEMES FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE?

A Natur Tanya® fermentált gyomor- és bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő „pályára” állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a gyümölcslébe.

MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA?

A Natur Tanya® fermentált gyomor- és bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.

HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB MENNYISÉG?

A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.

VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK?

  • Igen, a terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák.
  • A termék 3 éves kortól alkalmazható.

Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.

Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Adagok száma a termékben: 30

Átlagos tápérték

Napi adagban (5 g-ban)

100 g termékben

Energia (kJ/kcal)

41 kJ/10 kcal (0,5%2)

820 kJ/203 kcal

Szénhidrát (g)

   amelyből cukrok (g)

< 0,5 g (0,1%2)

< 0,5 g (0,4%2)

6,8 g

6,8 g

Rost (g)

4,4 g (-)

87 g

Fehérje (g)

< 0,5 g (0,05%2)

0,5 g

Só (g)

0,02 g (0,33%2)

0,31 g

Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)

Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nettó tömeg: 150 g


 

A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!

Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

 

Adatok
Gyártó
Natur Tanya
Cikkszám
NT-389
Hasonló termékek