A tőzegáfonya igazi csodaszer, gyógyhatásait az orvostudomány már évezredek óta alkalmazza.
A tapasztalatok szerint a tőzegáfonya elősegíti a krónikus bakteriális fertőzések gyorsabb gyógyulását. Lecsökkentheti az antibiotikum-kezelés időtartamát. Általánosan javasolt az alsó húgyúti rendszer (húgyhólyag és húgycső) fertőzéseinek, gyulladásának kezelésére. Csillapítja a betegséggel járó fájdalmat, égető érzést, viszketést és az egyéb tüneteket. A szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében is hasznos. [01.], [02.]
Az ásványi anyagok közül magas a káliumtartalma, továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor is található benne.
Adagolás, tudnivalók:
- Naponta 30 ml önmagában vagy más italokkal elkeverve.
- Fogyasztás előtt felrázandó.
Amennyiben naponta 30 ml-t fogyaszt belőle, 1 üveg 15 napra elegendő adagot tartalmaz.
Tárolás:
- Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt.
- Felbontás után hűtve tárolandó, mert tartósítószert nem tartalmaz.
Hasznos infók a Tőzegáfonyáról
Az 1920-as években felfedezték, hogy a sok tőzegáfonyát fogyasztó emberek vizelete savasabb és kevesebb baktérium van benne. Fogyasztása közben ugyanis egy hippursav nevű anyag termelődik a szervezetben, amelyről bebizonyosodott, hogy erős antibakteriális hatása van a húgyúti rendszerben. Időközben rájöttek, hogy a hippursav gátolja a fertőzést okozó baktériumok szaporodását.
A tőzegáfonya ital igen gazdag proanto-cianidinekben, cserzőanyagokban, flavonoidokban, melyek fokozzák a szervezetünk védelmét a káros oxidációs folyamatoktól, késleltetik az öregedést. Ezekkel az antioxidáns hatású vegyületekkel megelőzhetők egyes krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, csökkenthetők a daganatos megbetegedések kórképei. [05.]
A tőzegáfonya az egyik legbiztosabb természetes gyógyszer a infarktus elkerülésére, illetve annak gyógyítására. Azok számára, akik bármilyen érrendszeri, koszorúér- vagy egyéb, a szívvel kapcsolatos betegségben szenvednek, ajánlatos az áfonyalé fogyasztása.
A tőzegáfonyának magas a kálium- és a flavonoid tartalma, melyeknek köszönhetően, stabilizáló hatással van a szívritmusra és védi az ereket.
Kapcsolódó kutatások:
- [01.] New Evidences of Antibacterial Effects of Cranberry Against Periodontal Pathogens - doi: 10.3390/foods9020246
- [02.] Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health - doi: 10.3945/an.113.004473
- [03.] Cranberries and lower urinary tract infection prevention - doi: 10.6061/clinics/2012(06)18
- [04.] Cranberries - potential benefits in patients with chronic kidney disease - DOI: 10.1039/c9fo00375d
- [05.] Effects of cranberry juice consumption on vascular function in patients with coronary artery disease - doi: 10.3945/ajcn.110.004242
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!