A MANGÓ FOGYASZTÁS ELŐNYEI
Különleges, egzotikus íze mellett magas a vitamin (A-,B-,C-,E- ), és ásványi anyag tartalma (foszfor, kalcium, nátrium, vas, magnézium). Élelmi rostokban gazdag, melyek segítik az emésztést. Jótékony hatással lehet a szívműködésre, csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Segítheti a vérképzést, erősítheti az immunrendszert, antibakteriális hatású, továbbá kiváló méregtelenítő. Mindezek ellenére allergént is tartalmaz.
A MANGÓPÜRÉ FELHASZNÁLÁSA
Széles körben felhasználható: a mangó gyakori és népszerű felhasználási formája a püré. tehetjük például fagylaltokra ízesítőként, lassit vagy jégkrémet is készíthetünk, ízesíthetjük a reggeli joghurtunkat, de süteményekhez, desszertekhez, tejberizshez, tortákhoz is felhasználhatjuk. Készíthetünk chutney-t, gyümölcssalátát, gyümölcslét vagy lekvárt is belőle.
Átlagos tápérték |
100g |
Energia |
KJ/ 90 Kcal |
Zsír |
0 g |
Ebből telített zsír |
0 g |
Szénhidrát |
22 g |
Hozzáadott cukor |
20 g |
Fehérje |
1 g |
Rost |
1 g |
Mangópüré 850g.
Összetevők: mangópüré 95%, víz, citromsav, cukor.
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!