Édesíts Egészségesen!
Zéró kalória!
Glikémiás index: 0
A stevia nemzettségbe 240 faj tartozik, amiből csak két olyan dobogós fajnak elég édes a hajtása ami szóba jöhetett, kettőjük közül pedig az abszolult győztes a rebaudiana!
Ő tartalmaz a legtöbbet az édes ízt adó szteviol-glikozidokból (kb 15%).
A növény édes ízét egy úgynevezett diterpén-glikozid molekula, a szteviozid metabolitja, a szteviol glikozid adja. Ez egy olyan, a cukornál 250-300-szor édesebb molekula, amivel főzni és sütni is lehet, mert hő hatására is megtartja az édességét. Ráadásul az emésztőenzimek sem képesek lebontani, így gyakorlatilag nem szívódik fel a szervezetedben, tehát a kalóriaértéke nulla.
Különböző pH-értékű élelmiszerekben, üdítőkben vagy savanyított tejtermékben is jól használható, mindenben elfér, ami „házi”, legyen az sütemény, puding, szörp, lekvár, befőtt vagy épp joghurt.
Összetevők: Szteviol-glikozidok Reb-A 97% (Stevia rebaudiana)
Felhasználási javaslat: 1 késhegynyi mennyiség, 1 teáskanál cukornak felel meg. Sütéshez, főzéshez, teaként elkészítve és kozmetikai célokra ajánljuk. Tipp: feszesítő stevia arcpakolás - pici tejjel keverd kenhető pasztává, vidd fel, 20 perc után mosd le, és hetente kétszer alkalmazd.
Kiszerelés: 20g
Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére, az emberi szervezet működési zavarainak helyreállítására. A leírások tájékoztató jellegűek, amelyek nem állítják, vagy sugallják, hogy az étrend-kiegészítők a betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak, vagy ilyen tulajdonsággal rendelkeznek. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani.
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
