Az esszenciális aminosavak nélkülözhetetlenek számunkra, mert a szervezetünk nem tudja előállítani azokat, ezért élelmiszerekből vagy külső forrásból, táplálék kiegészítőkkel kell ezeket a nagyon fontos tápanyagokat bevinnünk.
Tisztázzuk mi is az a 20 db FEHÉRJEÉPÍTŐ AMINOSAV:
Esszenciális aminosavak: Valin (BCAA) Leucin (BCAA) Izoleucin (BCAA) Lizin Hisztidin Fenilalanin Metionin Triptofán Treonin
Nem esszenciális aminosavak: Glutamin Alanin Arginin Tirozin Cisztin Glicin Cisztein Aszparginsav Treonin Szerin Prolin
Az izomépítés szempontjából a nélkülözhetetlen aminosavak a glutamin és a 3 elágazó láncú aminosav (BCAA).
A BCAA-k esszenciális, aminosavak, melyek a szervezet számára életfontosságú jelentőséggel bírnak.
A BCAA-k esszenciális, aminosavak,melyek nagy része a testet alkotó fehérjék illetve szövetek struktúrájához applikál.
Az aminosavak nagyrészt a biológiailag aktív molekulák enzimek,hormonok felépítéséhez kellenek a szervezetben, addig a BCAA-k elsősorban a testet felépítő matériák tehát a testszövetek izomzat és szervek felépítéséhez elengedhetetlenek.
A tudósok megállapították hogy a BCAA-k védik az izomzatot is a leépüléstől ezt hívjuk „antikatabol“ hatásnak.
A glikogén hiányos állapotokban védik különösen a glukóz-alanin-cikluson keresztül, melyben a nem-esszenciális aminosav, alanin keletkezik.
Tényszerűen:-a szervezet képes belőlük alanint előállítani
A BCAA aminosavakból a szervezet saját maga, nélkülözhetetlen glutamint is képes előállítani, melynek fontossága ismert a humán gyógyításban, ezért a szervezetünknek már nem kell óriási munkával a test számára fehérjéket és aminosavakat felépíteni, hanem a rendelkezésre álló anyagait és energiáit megtakaríthatja. Ebből jön létre az izomleépülés elleni hatás.
A szervezet tehát az aminosav igényét a kiegészítőként szedett BCAA aminosavakkal képes igazolni.
Az orálisan fogyasztott BCAA-k a kemény, intenzív edzések, testmozgás után és stressz szituációk alkalmával kerülnek igazán előtérbe, amikor a testben a glutamin, alanin, testi proteinek és a teljes egész értékes építőanyag raktár kiürül, ekkor jelentkezik igazán a hihetetlen erős „antikatabol“ hatásuk.
GLUTAMIN
- Sejttérfogatot növekedés
- Immunrendszer működésének fokozása
- Gyors izom regerenálódás
Az L-Glutamin a leggyakoribb aminosav szervezetünkben. A GLUTAMIN fogyasztása egy egyszerű módja annak, hogy kiegészítsük diétánkat ezzel a kulcsfontosságú aminosavval. Miért ajánljuk? Az L-Glutamin egy nem-esszenciális aminosav, azaz szervezetünk képes előállítani, viszont nem elegendő mennyiségben. Edzés során testünk stressznek van kitéve, ennek eredményeként éhezik a glutaminra. Ilyenkor pótlása hihetetlenül fontos!
Az izomzat aminosav állományának több, mint 60%-át a Glutamin adja.
Az L-Glutamin pótlást megadhatjuk szervezetünknek a GLUTAMIN segítségével. Ha jól bánunk a testünkkel, hálás lesz, és fejlődni kezd, erősebb és ellenállóbb izmot épít.
A GLUTAMIN élettani hatásai:
-Szedésével egészséges bélflórád lesz!
-Erősíti az immunrendszert.
-Segíti az agyi funkciókat.
-Diéta közben teltségérzetet okoz ezáltal segít elkerülni a farkaséhséget!
-Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
-Az izomtömeg építés egyik alapköve.
-Támogatja a regenerációt.
A BLADE SPORT AMINO 6000 egy fehérje alapú, magas koncentrációjú esszenciális és nem esszenciális aminosavakból álló termék amely biztosítja a gyors fehérje szintézist és az izomszövet regenerálódását.
Adagolása:
Fogyassz naponta egy adag BLADE SPORT AMINO 6000-et(6 tabletta) vízzel (ébredéskor, étkezések között, edzés előtt, edzés után vagy lefekvés előtt).Edzésnapokon: reggeli előtt egy adag (6 tabletta) és a második adag (6 tabletta) közvetlenül edzés után.Pihenőnapokon: vegyünk be naponta 2x6 tablettát, főleg étkezések között.Ne lépd túl az ajánlott napi mennyiséget!
Összetevők: Whey protein concentrate, Creatine-monohydrate, Soy protein isolate,skimmed milk powder, creatine monohydrate, L-glutamine, L-leucin, bulking agent: microcrystalline cellulose, anti-caking agents:talc; silicon-dioxide, maltodextrin, firming agent: magnesium salts of fatty acids, coating (thickener: hydroxypropyl methyl cellulose, colour: titanium-dioxid, polidextrose; anti-caking agent: talc, maltodextrin, fully hydrogenated coconut oil and palm kernel oil).
Tápérték adatok: 1 adag: 4 tabletta (6.8 g) (75 adagot tartalmaz) |
|
Amount /1 tablet |
Amount/ (serv) |
Energy |
25 kJ / 6 kcal |
106 kJ / 25 kcal |
Fat |
0.5 g |
0.5 g |
from which saturated |
0.5 g |
0.5 g |
Carbohydrate |
0,7 g |
3 g |
from which sugar |
0.5 g |
0.5g |
Fibre |
0.5 g |
0.5 g |
Protein |
0,7g |
3g |
Salt Soy Protein Isolate Whey Protein Concentrate Creatine-Monohydrate |
0.01 g 490mg 200mg 150mg |
0.06 g 1968mg 800mg 600mg |
Total Amino Acids |
33.942 mg |
Essential Amino Acids |
12.358mg |
Branced-Chain Amino Acids |
6172 mg |
Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére, az emberi szervezet működési zavarainak helyreállítására. A leírások tájékoztató jellegűek, amelyek nem állítják, vagy sugallják, hogy az étrend-kiegészítők a betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak, vagy ilyen tulajdonsággal rendelkeznek. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani.
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!