A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui biotermelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás.
A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaóvaj nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, amelyek egészséges savakból származnak - sztearinsavból és palmitinból. A kakaóvaj tallér ehető, kiváló, étkezési minőségű természetes növényi zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során.
Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.
Felhasználható sütemények és desszertek hozzávalójaként, valamint mennyei csokoládé is készíthető belőle.
A kakaó rendkívül gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, fehérjékben, mangánban, káliumban és foszforban is, de értékes hatóanyagainak a bőrápolásban is hasznát vehetjük.
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- Támogathatja az immunrendszert
- Magas E-vitaminnal tartalommal rendelkezik és kiváló antioxidáns forrás
- Lassíthatja a bőr öregedését
- Javíthatja a fáradt és igénybe vett arcbőr állapotát
- Gyorsíthatja a sérült bőr regenerálódását, mélyen beszívódva kényezteti, ápolja és puhítja bőrünket, valamint óvja a kiszáradástól
- A kakaóvaj védőréteget képez a környezet és a bőr között és segítheti a nedvesség megtartását
- A test kakaóvajjal történő masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését
- Számos natúr kozmetikum alapanyaga, segítségével a kozmetikai készítmények többi hatóanyaga is mélyebbre tud beszívódni, ezáltal fokozva hatásukat
Amiért érdemes a BioMenü BIO perui Kakaóvaj tallért választanod: Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Antiallergén; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz (természetes módon előforduló cukrokat tartalmazhat); Nátriummentes/Sómentes
Javasolt felhasználás, adagolás: Ízlés szerint.
Egy adag 5-10g.
A termék 12-25 napi adagot tartalmaz.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% organikus kakaóvaj (theobroma cacao)
Tápértékjelölés
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
3685 kJ/880 kcal |
Tápanyag |
|
Zsír |
99,5 g |
- amelyből telített zsírsav |
60,6 g |
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav |
31,4 g |
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsav |
3,1 g |
Szénhidrát |
0,0 g |
- amelyből cukor |
0,0 g |
Rost |
0,0 g |
Fehérje (protein) |
0,2 g |
Só |
0,0 g |
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!