AZ ASZALT SZILVA JELLEMZŐI
Rostokban igen gazdag, ennek eredményeként kiváló emésztésserkentő.
A szilva a leggazdaságosabban aszalható gyümölcs. Akkor lesz a legfinomabb, ha túléretten szedik le a fáról.
Az aszalt szilva kiváló immunerősítő, védi a sejteket, erősíti a csontokat, jótékonyan hat a memóriára, lúgosít. Gazdagon tartalmaz antioxidánsokat. Regenerál és szebbé teszti a bőrt. Nemcsak táplál, de egészségünknek is jót tesz.
Az aszalt szilvát fogyasztják önálló édességként, desszertekhez, süteményekben, gyümölcskenyerekben, müzlikben, ragukban elkészítve is.
Számtalan formában kedvelt gyümölcs: nyersen, aszalva, lekvárként, és pálinkát is főznek belőle.
A szilva a középkor végén tűnt fel és egyaránt megterem a Kárpát-medencében, a Balkánon és Ázsiában is honos.
100 gramm aszalt szilva tápértéke:
Átlagos tápérték |
100g |
Energia |
1199 KJ/ 284 Kcal |
Zsír |
1,2 g |
Ebből telített zsír |
0,2 g |
Szénhidrát |
60 g |
ebből cukor |
60 g |
Fehérje |
3,5 g |
Só |
0,03 g |
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!